Новини

Плануємо відремонтувати 96 кілометрів доріг загального користування місцевого значення на Вінниччині

Плануємо відремонтувати 96 кілометрів доріг загального користування місцевого значення на Вінниччині

Інформуємо про початок нового будівельного сезону на дорогах загального користування місцевого значення. З березня 2020 року розпочинаються масштабні роботи з проведення поточного середнього і капітального ремонтів доріг та штучних споруд. ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» долучилось до реалізації національної програми «Велике будівництво» з відбудови дорожньої інфраструктури України, зокрема доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд, що розташовані на них у Вінницькій області.            

Вінницькою обласною державною адміністрацією затверджений перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, який 14 лютого погоджений Державним агентством автомобільних доріг України. Загалом на дорожні роботи та проектно-вишукувальні роботи майбутніх років за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою, виділено більше 892 мільйонів гривень. Для реалізації національної програми, на замовлення Підприємства планується проведення ремонту мостів та доріг місцевого значення загальною протяжністю 96 кілометрів.                                                                                                          

Для прикладу, у 2019 році завершений ремонт на 11 дорогах загального користування місцевого значення, загальною протяжністю 38,5 км, а протягом 2020 року заплановане відновлення дорожнього полотна загальною протяжністю 96 км. Крім того, в минулому році, підрядними організаціями завершений поточний середній  ремонт на 10 мостах, загальною протяжністю 98,9 м.п. та капітальний ремонт 3 мостів, загальною протяжністю 28 м.п. В поточному році кількість мостів на яких буде проводитись капітальний ремонт збільшено, запланований ремонт на 9 штучних спорудах (2 штучні споруди – поточний середній ремонт, 7 штучних споруд – капітальний ремонт), загальною протяжністю 304,200 м.п.                                                                

Варто відзначити, що ранній початок будівельного сезону зумовлений сприятливими погодними умовами, обсягом підготовчих робіт, розробленої проектно-вишукувальної документації.                                                           

Зазначимо, що ремонтні роботи на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення можуть виконуватись, окрім держбюджету, також за рахунок фінансування з обласного та місцевих бюджетів, шляхом участі органів місцевого самоврядування у фінансуванні послуг по експлуатаційному утриманню автомобільних доріг місцевого значення. Дану інформацію, необхідні документи, форми для заповнення договору з Підприємством можна знайти в розділі Громадськість / Часті питання / Участь органів місцевого самоврядування у фінансуванні послуг по утриманню автомобільних доріг місцевого значення Вінницької області або за посиланням https://smad.vin.gov.ua/s-38/p-54/dogovir-spivfinansuvannya/.                

Нагадаємо, що на балансі Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» перебуває 7520,6 тисяч кілометрів доріг  загального користування місцевого значення та 631 штучна споруда загальною протяжністю 9631,27 м.п.                                                         

Ключове завдання на 2020 рік - створення безпечних умов для всіх учасників дорожнього руху, розбудова якісної мережі автомобільних доріг, створення належної дорожньої інфраструктури для всіх населених пунктів Вінниччини. З поточного року відходимо від поточних середніх ремонтів на користь капітальних ремонтів.