Новини

Державні закупівлі на виготовлення проектно-кошторисної документації об’єктів майбутніх років – краща якість за нижчу ціну

Державні закупівлі на виготовлення проектно-кошторисної документації об’єктів майбутніх років – краща якість за нижчу ціну

Основною метою діяльності ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» є виконання функцій замовника та технічного нагляду під час нового будівництва, реконструкції, капітального та поточних ремонтів і експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.                                                                                            

Таким чином, робота  підрозділів Підприємства постійно зосереджена на забезпеченні розвитку мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Вінницькій області, підвищенні на них безпеки дорожнього руху та комфортності проїзду, поліпшенні транспортно-експлуатаційного стану доріг, мостів і дорожньої інфраструктури загалом та покращенні транспортної доступності до соціальних, культурних, освітніх і медичних послуг для населення області.                                                                                  

Нагадаємо, що цього року на дорожні роботи та проектно-вишукувальні роботи майбутніх років за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, виділено більше 892 мільйонів гривень. Зокрема, на виготовлення проектно-кошторисної документації майбутніх періодів (далі-ПКД) -7 000,000 млн. гривень.                                                                                                    

Відповідно до вимог чинного законодавства України, Підприємство проводить  державні закупівлі послуг на веб-порталі Уповноваженого органу у системі «Prozorro».                                                                                            

Закупівлі послуг відбуваються на засадах добросовісної конкуренції, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, недискримінації учасників та рівного ставлення до них, об’єктивності та неупередженості визначення переможця закупівлі, а разом з цим запобіганню проявам корупції та зловживань у сфері державних закупівель.                                                                           

Замовником в поточному році проведено закупівлі послуг з розробки ПКД (додаток Перелік проведених закупівель послуг з розробки ПКД), згідно плану проектно-вишукувальних робіт майбутніх років на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та штучних спорудах у 2020 році, який затверджений головою Вінницької обласної державної адміністрації .                                              

На сьогоднішній день зазначені вище процедури закупівлі  завершено, підписано договори з переможцями.                                                                   

За результатами проведених закупівель, внаслідок конкуренції серед учасників, досягнуто економію коштів на загальну суму – 2 234 887,00 гривень (економія від очікуваної вартості - 23,69 %). Зекономлені кошти будуть використані для подальшого виготовлення ПКД на штучні споруди та дороги загального користування місцевого значення у Вінницькій області.              

Згідно чинного законодавства України, в тому числі ГБН Г.1-218-182:2011 «Ремонт автомобільних доріг загального користування. Види ремонтів та перелік робіт», вид ремонту, склад і обсяги робіт по кожній ділянці дороги, окремій дорожній споруді або елементу дороги встановлюють за результатами діагностики й оцінки їхнього фактичного стану, інженерних вишукувань, випробувань і обстежень, які зафіксовані в дефектних актах та інших документах, з врахуванням міжремонтних строків експлуатації дорожніх одягів та покриттів на автомобільних дорогах загального користування згідно з ВБН Г.1-218-050.                                                                                               

Для виготовлення ПКД, підрядними організаціями найближчим часом будуть проведені інженерні вишукування, в тому числі геологічні і геодезичні роботи та складено детальні звіти по кожному із зазначених вище об’єктів.      

Крім того, внаслідок співпраці ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» з органами місцевого самоврядування, на даний час додатково залучено кошти на суму 724,8 тис. гривень на виготовлення ПКД по трьох об’єктах автомобільних доріг.                                                            

Слід відзначити активну участь територіальних громад Немирівського району - Ситковецької сільської ради та Тульчинської міської ради.                  

Інформацію про співпрацю, необхідний перелік документів, можна знайти на офіційному веб-сайті https://smad.vin.gov.ua/ в розділі Громадськість / Часті питання / Участь органів місцевого самоврядування у фінансуванні послуг по утриманню автомобільних доріг місцевого значення Вінницької області або за посиланням https://smad.vin.gov.ua/s-38/p-54/dogovir-spivfinansuvannya/.