Новини

Видалення дерев у придорожній смузі відведення автомобільних доріг – злочин!

Видалення дерев у придорожній смузі відведення автомобільних доріг – злочин!

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» балансоутримувач автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Вінницькій області, складовими яких є смуги відведення, в межах яких знаходяться зелені насадження.                                                                        

В осінньо-зимовий період частішають випадки вирубки дерев в смугах відведення автомобільних доріг.                                                                                 

Враховуючи зазначене вище, Підприємство інформує та вживає необхідні заходи для попередження зростання кількості випадків незаконної вирубки дерев у смузі відведення автомобільних доріг місцевого значення області.           

Згідно чинного законодавства України, в тому числі, ст.37 Закону України «Про автомобільні дороги», яка вказує, що будівництво споруд, об'єктів дорожнього сервісу, автозаправних станцій, прокладення інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг здійснюються згідно з дозволом органів державного управління автомобільними дорогами та за попереднім погодженням з відповідними підрозділами Національної поліції в порядку, передбаченому законодавством України.                                               

Відповідно до ст. 48 Закону України «Про автомобільні дороги» захист зелених насаджень повинен здійснюватися згідно з природоохоронним законодавством. Не допускається проводити рубки дерев у снігозахисних лісосмугах та у межах смуги відведення автомобільної дороги, які не пов'язані із забезпеченням безпеки дорожнього руху відповідно до вимог нормативно-правових актів та виконанням робіт з розширення доріг.                                              

Підставою для проведення робіт по видаленню придорожніх насаджень у смугах відведення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінницької області є лісорубний квиток та ордер на право виконання робіт у смузі відведення автомобільних доріг.           

Статтею 105 Лісового кодексу України передбачено, що порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно за закону.         

Підприємство звертається до органів місцевого самоврядування з проханням, при виявленні фактів нелегальної зрізки дерев у придорожній смузі відведення автомобільних доріг загального користування місцевого значення, негайно повідомляти Підприємство (тел. +380 (432) 56-07-07, е-mail: [email protected]) та правоохоронні органи.