Новини

Результати та досягнення масштабної розбудови якісної дорожньої інфраструктури Вінницької області у рамках виконання проєкту «Велике будівництво» на замовлення ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

Результати та досягнення масштабної розбудови якісної дорожньої інфраструктури Вінницької області у рамках виконання проєкту «Велике будівництво» на замовлення ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

2020 – це рік “Великого будівництва”, модернізація інфраструктури України, зокрема автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінницької області. Програма ініційована Президентом України та є одним з пріоритетів діяльності Міністерства розвитку громад та територій України у співпраці з місцевою владою. Програма стартувала з березня 2020 року, на яку витрачено рекордний обсяг грошей в історії країни.                     

Завдяки очільнику Вінницької обласної державної адміністрації Сергію Борзову, забезпечено своєчасний старт і реалізація проєкту, оперативно скоординовано діяльність ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» з профільними міністерствами та відомствами.                      

Якісні та сучасні, безпечні та комфортні автомобільні дороги загального користування місцевого значення області, які забезпечать надійне транспортне сполучення до районних та обласних центрів,проїзду до дитячих садків та шкіл, лікарень основне завдання Підприємства.                                                           

Під час вибору об’єктів, що потребують ремонту, ми підходили комплексно, в першу чергу користувались пріоритетами регіональних доріг, які дозволять зменшити навантаження на основні дороги і які забезпечать ефективну комунікацію між районними та обласними центрами для забезпечення розвитку цих територій.                                                                                                          

Внаслідок дорожньої реформи, у 2018 році створено Державний дорожній фонд, який є основним джерелом фінансування робіт з ремонту і будівництва автомобільних доріг загального користування місцевого значення.          

Протягом одинадцяти місяців поточного року, Вінниччина входила до лідерів поміж областей за обсягами використання коштів Державного дорожнього фонду.                                                                                                           

В поточному році на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінницької області було передбачено видатки із Державного дорожнього фонду у розмірі 1 262,1 млн. гривень. За рахунок цих коштів було заплановано провести ремонтно-будівельні роботи на 96 км автомобільних доріг,  304,2 п.м. штучних споруд.                                                                                                                         

Продовж будівельного сезону перевиконано річний план, проведено ремонти на:

  • 15 автомобільних дорогах загального користування місцевого значення (11 автомобільних доріг – поточний середній ремонт, 4 автомобільні дороги – капітальний ремонт), загальною протяжністю 103,8 км;
  • 9 штучних спорудах (2 штучні споруди – поточний середній ремонт, 7 штучних споруд – капітальний ремонт), загальною протяжністю 308 п.м. та під'їзних шляхів до них 336 м.                                       

На замовлення ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» підрядна організація ДП "Вінницький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" щоденно проводила комплекс робіт з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту доріг загального користування місцевого значення у області на загальній протяжності – 3 240 км.      

У поточному році на роботи з експлуатаційного утримання та  поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінницької області виділено з Державного дорожнього фонду – 370,0 млн. гривень.                                                                                                           

Термін надання послуг – з дати заключення договору до 31 грудня 2020 року.                                                                                                                         

За 12 місяців обсяг виконаних та профінансованих робіт з експлуатаційного утримання становить – 370,0 млн. гривень (100 %).                  

З початку року, станом на 31 грудня 2020 року дорожниками виконано наступні види робіт:

  • ліквідовано вибоїн асфальтобетонного покриття –  382 920 м2;
  • ліквідовано вибоїн біло-щебеневого покриття –  4 926 м2;
  • відновлено профілю біло-щебеневого покриття –  550 000 м2.

Здійснено заходи по земляному полотну і водовідводу: прочищено водовідвідних канав – 2 621 м, проведено профілювання та планування узбіч та укосів – 4 613 км.                                                                                                   

Безпека дорожнього руху на дорогах загального користування місцевого значення – це пріоритет.                                                                                 

Задля підвищення рівня безпеки дорожнього руху, залученою підрядною організацією проведено наступні роботи:

  • влаштовано металевого бар’єрного огородження – 2 242 м;
  • встановлено та замінено дорожніх знаків – 845 шт.;
  • встановлено та замінено напрямних стовпчиків – 28 шт.;
  • нанесено горизонтальної дорожньої розмітки – 235 км;
  • замінено щитів дорожніх знаків – 559 шт.

Крім цього, проведено роботи з видалення чагарникової порослі на загальній протяжності –121,04 км.                                                                                                 

З початку року, день у день тривають роботи з благоустрою автомобільних доріг загального користування місцевого значення і прилеглих до них територій (полос відводу) у Вінницькій області:

  • забезпечено санітарний стан та естетичний вигляд – 66 940 м2;
  • знепилено та очищено проїзну частину, узбіччя, майданчики відпочинку, автопавільйони, переходи пішохідних доріжок і тротуари від сміття та бруду – 305, 28 тис. м2

На зимове утримання доріг спрямовано та використано у період з січня по грудень 2020 року 34,8 млн. гривень.                                                           

Для зимового утримання автомобільних доріг підготовлено:

  • 447 одиниць техніки (100% від річної потреби);
  • технічної солі – 3,01 тис. тонн (60% від річної потреби);
  • фрикційних матеріалів (відсів, пісок) – 41 тис. тонн (91 % від річної потреби).                                                            

Враховуючи активну роботу під час дії циклонів та погіршення погодних умов (ожеледиця), з січня по грудень поточного року, станом на 31 грудня 2020 року: очищено автомобільних доріг від снігу 5 720 км  та розподілено протиожеледних матеріалів по покриттю 143 290 тис.м2.                                 

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації і події на автомобільних дорогах, Підприємством забезпечено цілодобове чергування диспетчерів.                                                                                               

Протягом року, внаслідок плідної співпраці Підприємства з органами місцевого самоврядування, додатково спрямовано надлишкові кошти місцевих бюджетів на виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах в обсязі 19,2 млн. гривень. В результаті чого, Підрядником виконано більший обсяг робіт з покращення дорожнього одягу, безпеки дорожнього руху.                     

Рівень освоєння коштів за аналізований період становить 1 213,1 млн.грн., що складає 96,1% від суми фінансування.                                                   

Введено в експлуатацію 9 автомобільних доріг, загальною протяжністю 71,6 км та 2 штучні споруди, загальною протяжністю 53,7 п.м.                     

Головна мета  ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» – забезпечення розвитку у області якісної мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення до європейського зразка, недопущення їх подальшого руйнування, створення умов безперервного та безпечного руху автомобільного транспорту.                                                         

Щороку ми рухатимемося далі.

Фотозвіт

Проведено ремонтних робіт та освоєно коштів у 2020 році
Проведено робіт з експлуатаційного утримання у 2020 році
Зимове утримання у 2020 році