Новини

Командно-штабні навчання під головуванням Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова

Командно-штабні навчання під головуванням Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова

Україна, зокрема Вінницька область готується до найскладнішої зими за останні десятиліття. Щоб забезпечити у осінньо-зимовий період безпечний та безперебійний проїзд важливими транспортними артеріями Вінниччини, під головуванням Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова пройшли командно-штабні навчання. 

Спільно з Вінницькою обласною військовою адміністрацією, Службою автомобільних доріг у Вінницькій області, ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», Управлінням дорожнього господарства, Управлінням патрульної поліції у Вінницькій області ДПП, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Вінницьким зональним відділом Військової Служби Правопорядку провели тренування щодо відпрацювання взаємодії підрозділів при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій, що можуть спричинити порушення руху автотранспорту у осінньо-зимовий період 2022-2023 років на території Вінницької області. Розробили та обговорили алгоритми дій в складних погодних умовах, ліквідації їх наслідків, оптимізації взаємодії органів влади під час воєнного стану, протидії загрозам ускладнення дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування.

За словами директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» Віталія Горобчука, для Підприємства пріоритет – автомобільні дороги загального користування місцевого значення з високою інтенсивністю руху та якими доставляються стратегічно важливі вантажі, здійснюються гуманітарні перевезення та дороги до опорних лікарень. Саме вони мають оборонне та соціально-економічне значення для нашої області, держави.

У зв'язку з війною в Україні, зростанням вартості протиожеледних та паливно-мастильних матеріалів, режим руху автомобільними дорогами загального користування місцевого значення у Вінницькій області за складних погодних умов буде адаптований до матеріальних та фінансових можливостей,- підкреслює Віталій Горобчук.

Наразі Підприємство робить все можливе, аби ефективно підготуватися до викликів зими. Незважаючи на те, що працюємо в умовах обмеженого фінансування та дефіциту матеріалів і обладнання, інженери Підприємства працюють в штатному режимі. Співпрацюємо з територіальним громадам Вінниччини, які залучають кошти з місцевих бюджетів, у долі участі коштів Державного дорожнього фонду для проведення ремонтів та зимового експлуатаційного утримання автомобільній шляхів, які пролягають територіальними громадами.            

Звертаємо увагу, у разі виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення у межах області, зателефонуйте черговому.

Вам обов'язково нададуть допомогу!                     

Черговий  диспетчер Підприємства : +38(098)056-07-00, (0432)56-00- 89.                                            
Телефонуйте цілодобово.

Тільки разом ми сила. Перемога – наша спільна справа! Все буде Україна!