Новини

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» підбило підсумки роботи з поточного середнього і капітального ремонтів доріг та штучних споруд за 2019 рік

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» підбило підсумки роботи з поточного середнього і капітального  ремонтів доріг та штучних споруд за 2019 рік

Основним завданням Підприємства є організація утримання в належному технічному стані та розвитку мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, штучних споруд, створення безпечних умов для забезпечення руху транспортних засобів у Вінницькій області.                       

Основними джерелами фінансування робіт, що виконувались протягом 2019 року були кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення (Державний дорожній фонд), кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, співфінансування з обласного бюджету, сільських селищних та об’єднаних територіальних громад.                  

Слід зазначити, що Державний дорожній Фонд почав працювати з 1 січня 2018 року та створений у складі спеціального фонду державного бюджету. До нього надходять кошти з оплачених мит і акцизних зборів. Гроші цільові, їх не можна використовувати ні на що інше, крім ремонту доріг.         

Відновлення основних автомобільних шляхів Вінницької області здійснювали за маршрутним принципом, інтенсивністю використання дорожньої мережі та необхідністю продовження ремонтних робіт, розпочатих у попередні роки, забезпеченню доступності для населення соціальних, культурних, освітніх і медичних послуг.                                                                                                   

Всього за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення ремонту і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд, виготовлення ПКД на 2019 рік було заплановано виконання робіт на суму 843,5 млн. грн.    

Так, протягом 2019 року на замовлення Підприємства, підрядними організаціями виконаний поточний середній ремонт на 11 автомобільних дорогах, загальною протяжністю 38,5 км, на що використано – 340,8 млн. грн. 

Щодо утримання штучних споруд. Під час утримання мережі доріг місцевого значення Вінницької області у поточному році Підприємство особливу увагу приділяло мостовому господарству. Виконувався поточний ремонт на 10 мостах, загальною протяжністю 98,9 м.п., на що використано 36,0 млн. грн.                                                                                                   

Крім того, виконаний капітальний ремонт  3 мостів, загальною протяжністю 28 м.п. Заплановане фінансування на ремонтно-будівельні роботи – 13,1 млн. грн., виконано робіт на 13,1 млн. грн.

Підприємством забезпечено залучення коштів ОТГ\РДА шляхом укладання 52 договорів на загальну суму 17,99 млн. грн. Дані кошти використано на проведення робіт з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту автомобільних доріг області. Також кошти в сумі 11,85 млн. грн. надходили від сільських/селищних рад області через управління дорожнього господарства.                                                                                                             

На замовлення ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», ДП «Дорожній контроль якості» здійснювало постійний контроль та перевірку якості виконання дорожніх робіт на об’єктах, де виконувались ремонтні роботи. Особлива увага, приділялась якості матеріалів, які використовувались під час ремонту. За період 2019 року лабораторією проведено 60 випробувань дорожньо-будівельних матеріалів (укладеного асфальтобетону). Завдяки  вчасно виявленим недолікам, оперативному реагуванню організаційні та технологічні недоліки ліквідовувалися відразу у ході проведення перевірок під час будівництва.                                                                                                     

Підрядні організації, які проводили ремонти на об’єктах гарантують відповідну якість виконаних робіт, придатність, міцність, що дозволить безперебійно експлуатувати автомобільні дороги та штучні споруди, з гарантійними термінами. Такого капіталовкладення у дороги місцевого значення  області не здійснювали більше 50 років.