Новини

ДОРОГА – НЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ!

ДОРОГА – НЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ!

З початком весняно-літнього сезону придорожні смуги автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінницької області перетворились на сміттєзвалища.                                                                              

Кваліфіковані працівники постійно проводять моніторинг санітарного стану узбіч та придорожніх смуг автомобільних доріг загального користування місцевого значення, за результатами якого, найбільше скупчення сміття спостерігається біля зупинок громадського транспорту, місць відпочинку водіїв, на виїздах та в’їздах до населених пунктів.                                         

Працівники підрядної організації ДП "Вінницький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", відповідно до укладеного договору №03-12/2019 про надання послуг з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту автомобільних доріг місцевого значення у Вінницькій області від 03 грудня 2019 року, регулярно ліквідовують нелегальні сміттєзвалища, які залишають жителі міст/сіл прилеглих до автомобільних доріг та учасники дорожнього руху.                                                                                             

Зокрема, за січень-травень 2020 року, на прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ на узбіччях та у смугах відведення доріг загального користування місцевого значення, витрачено на збір та вивіз сміття майже 143,7 тис. грн.                  

Закон України «Про відходи» визначає повноваження органів місцевого самоврядування у сфері повноважень з відходів, у тому числі, здійснення контролю за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на своїй території; ліквідація несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.                                                                                           

Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» звертається до органів місцевого самоврядування з проханням посилити контроль за санітарним та естетичним станом прилеглих до автомобільних доріг територій (зокрема, у межах населених пунктів). При виявленні фактів порушення у сфері поводження з відходами, винні особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність.

Звертаємо увагу, що постійно на вимогу Підприємства, правоохоронними органами встановлюються правопорушники, які перетворюють прилеглі території автомобільних доріг загального користування місцевого значення на сміттєзвалища. Під час перевірки буде притягнуто до встановленої законодавством відповідальності громадян, які порушують Закон  України «Про відходи».                                                                                                            

Закликаємо учасників дорожнього руху та жителів населених пунктів Вінницької області, дотримуватися чистоти на автомобільних дорогах, викидати сміття тільки у спеціально відведених для цього місцях. Сміття згубно впливає на навколишнє середовище.

Фотозвіт

Автомобільна дорога загального користування місцевого значення у Вінницькій області
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення у Вінницькій області
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення у Вінницькій області
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення у Вінницькій області