Новини

ДОРОГА – НЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ!

ДОРОГА – НЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ!

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» закликає учасників дорожнього руху та жителів населених пунктів Вінницької області, дотримуватися чистоти на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, викидати сміття тільки у спеціально відведених для цього місцях. Сміття згубно впливає на навколишнє середовище.                                                                                                    

Кваліфіковані працівники Підприємства постійно проводять моніторинг санітарного стану узбіч та придорожніх смуг автомобільних доріг загального користування місцевого значення на Вінниччині, за результатами якого, найбільше скупчення сміття спостерігається біля зупинок громадського транспорту, місць відпочинку водіїв, на виїздах та в’їздах до населених пунктів.                                          

Підприємство звертається до органів місцевого самоврядування з проханням посилити контроль за санітарним та естетичним станом прилеглих до автомобільних доріг територій (зокрема, у межах населених пунктів).                   

Відповідно до Закону України «Про відходи» органи місцевого самоврядування забезпечують контроль за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на своїй території; ліквідація несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів. При виявленні фактів порушення у сфері поводження з відходами, винні особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність.                                     

Додатково наголошуємо, що постійно на вимогу Підприємства, правоохоронними органами встановлюються правопорушники, які перетворюють прилеглі території автомобільних доріг загального користування місцевого значення на сміттєзвалища. Під час перевірки буде притягнуто до встановленої законодавством відповідальності громадян, які порушують Закон  України «Про відходи».