Новини

Діяльність Державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області"

Діяльність Державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області"

На балансі Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» перебуває 7520,6 тисяч кілометрів доріг  загального користування місцевого значення та 631 штучна споруда загальною протяжністю 9631,27 метрів погонних.                                                                   

Підприємством постійно здійснюються роботи з ремонту та експлуатаційного утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення. В першу чергу з початку 2019 року було виконано комплекс робіт по зимовому утриманню автомобільних доріг області, що включає їх  очищення від снігу, загальною протяжністю 68,9 тис.км та боротьбу із зимовою слизькістю (посипання протиожеледними матеріалами) загальною площею 17510 тис.м2.                                                                                             

Підприємство за рахунок джерел фінансування, виділених з державного та місцевого бюджетів, утримує  автомобільні дороги загального користування місцевого значення Вінницької області в належному стані та здійснює ремонти на  окремих  їх ділянках. Зокрема, особливу увагу приділено 227 автомобільним дорогам, включеним до розподілу коштів субвенції на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання, з яких 131 районних та 96 обласних.           

Так, виконано ряд заходів із відновлення земляного полотна та водовідводу (прочищення водовідвідних канав та профілювання, планування узбіч і укосів), з покращення дорожнього одягу (ліквідація вибоїн, тріщин, осідань, колій із застосуванням асфальтобетонних сумішей, бітумних емульсій та з перевезення матеріалів), загальною площею 692 тис. м2.                        

Приділено увагу дорожнім пристроям і облаштуванню дороги (фарбування елементів облаштування доріг; ремонт, обслуговування і утримання елементів зовнішнього освітлення).                                                              

Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» дбає про підвищення рівня безпеки  дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення у  Вінницькій області та створює безпечні і комфортні умови для всіх учасників дорожнього руху, внаслідок чого з початку 2019 року:

  • встановлено та/або замінено дорожніх знаків – 429 шт.; 
  • відремонтовано бар`єрного огородження – 100 м;
  • відновлено дорожньої розмітки – 395,2 км;
  • ліквідовано порослі – 114,80 км;
  • скошено трави – 1030,50 км.                                                                            

У поточному році постійно виконуються роботи з прибирання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінниччини: забезпечується санітарний та естетичний вигляд доріг, загальною площею 1391,84 тис.м2; знепилюються та очищуються проїзні частини, майданчики відпочинку, автопавільйони, тротуари від сміття та бруду, загальною площею 289,80 тис.м2.