Новини

Безпека на дорогах Вінниччини: спільні штабні тренування для підготовки до зимових викликів

Безпека на дорогах Вінниччини: спільні штабні тренування для підготовки до зимових викликів

Під головуванням Першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталії Заболотної відбулися спільні штабні тренування, метою яких було відпрацювання взаємодії підрозділів у разі виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть загрожувати транспортному сполученню в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Основна мета навчань полягала в узгодженні алгоритму дій для забезпечення безперебійного та безпечного руху автомобільного транспорту в екстремальних погодних умовах на території Вінниччини.

З огляду на потенційні виклики, які можуть виникнути через зимові погодні умови, такі тренування є критично важливими для забезпечення безпеки на дорогах.

У зв'язку з повномасштабною війною в Україні, обмеженим фінансуванням та зростанням цін на протиожеледні засоби і паливно-мастильні матеріали, область повинна діяти в умовах тотальної економії.

Директор Підприємства Віталій Горобчук зазначив, що режим руху автомобільними дорогами загального користування місцевого значення буде адаптований до наявних фінансових можливостей, з особливим акцентом на забезпечення проїзду основними шляхами, які мають оборонне та соціально-економічне значення.

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» активно співпрацює з громадами області. З 63 громад Вінниччини, 34 вже взяли участь у програмі співфінансування, що свідчить про бажання місцевих органів влади долучатися до вирішення проблем з зимовим утриманням доріг.

Станом на сьогодні, Підприємство робить все можливе, щоб ефективно підготуватися до зимових викликів.

Спільні зусилля та стратегічний підхід, стануть запорукою безпеки мешканців Вінниччини в умовах екстремальних погодних умов.