Оголошення

Гідрометеорологічні умови на період з 31 серпня по 03 вересня 2021 року

Гідрометеорологічні умови на період з 31 серпня по 03 вересня 2021 року

За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології на період з 31 серпня по 03 вересня 2021 року, на Вінниччині прогнозується температурний режим близький до норми. Опади та посилення вітру можливі лише 2-3 вересня.

31 серпня: Мінлива хмарність, без істотних опадів, вдень: Вітер північно-західний, 3-8 м/с. Температура 18-23°.

01-02 вересня: Хмарно з проясненнями, часом дощ, місцями гроза. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, 2 вересня місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 8-13°, вдень 14-19°.

За попередніми даними:

03-04 вересня: Без опадів. Температура вночі 5-10°, вдень 14-19°.

Прогноз пожежної небезпеки на території області: На території області переважатиме збільшення пожежної небезпеки до середньої 3-го класу, лише в Хмільнику вона залишиться малою 2-го класу та у Липовці високою 4-го класу.

Гідрологічна обстановка: Річки обласні перебуватимуть у спокійному режимі. Використовувався матеріал прогнозу погоди Вінницького обласного центру з гідрометеорології

Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій: Під час грозової діяльності та шквалів не виключені тимчасові ускладнення у роботі енергетики, зв'язку, комунального та сільського господарства.

Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту звертає увагу на необхідність:

  • неухильного виконання заходів карантину для запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (https://covidl9.com.ua/, http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
  • обмеженого перебування на сонці;
  • заборону розведення багать у природних екосистемах;
  • підвищення рівня безпеки і охорони життя людей на водних об’єктах;
  • уважного збирання і вживання дикорослих грибів;
  • високої ймовірності укусів комахами, кліщами й зміями;
  • небезпеку отруєнь недоброякісними продуктами харчування.