Оголошення

Гідрометеорологічні умови на період з 22 травня по 26 травня 2020 року

Гідрометеорологічні умови на період з 22 травня по 26 травня 2020 року

За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології на період з 22 травня по 26 травня 2020 року, на Вінниччині очікується температурний режим значно нижчий від норми. Нічні заморозки на поверхні грунту. Істотних опадів не прогнозується. 

22 травня вдень:    Мінлива хмарність, без істотних опадів.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура 9°-14° тепла.

23 травня - 24 травня:  Мінлива хмарність, 23 травня без істотних опадів, 24 травня вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ.

Вітер північно-західний, з переходом на південно-західний, 5-10 м/с.

Температура  23 травня вночі 1°-6° тепла, на поверхні грунту заморозки 0°-3°,  вдень 11°-16° тепла,

24 травня вночі 1°-6° тепла, на поверхні грунту місцями заморозки 0°-3°,  вдень 14°-19° тепла.

За попередніми даними:

25 травня - 26 травня:      25 травня без істотних опадів, вдень короткочасний дощ,

26 травня короткочасний дощ.                                   

Температура  вночі  5°-10° тепла, вдень 13°-18° тепла.

Гідрологічна  обстановка:

На річках області незначні коливання рівнів води.

Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:

За таких погодних умов виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру малоймовірне.

Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту звертає увагу на необхідність:

  • неухильного виконання заходів карантину для запобігання і поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 (https://covid19.com.ua/  та   http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
  • заборони розведення багать  у  лісах, випалювання  трави  та  інших рослинних рештків на землях лісового   фонду,   а   також  на  інших  земельних  ділянках,  що безпосередньо примикають до лісу;
  • профілактики укусів кліщів;
  • дотримання правил безпечного споживання ранніх овочів і фруктів;
  • дотримання правил техніки безпеки при використанні різних видів нагрівачів у побуті.