Оголошення

Гідрометеорологічні умови на період з 21 липня по 24 липня 2020 року

Гідрометеорологічні умови на період з 21 липня по 24 липня 2020 року

За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології з 21 липня по 24 липня 2020 року, на Вінниччині температурний режим дещо вищий за норму. Місцями короткочасні дощі, не виключені окремі грози.

21 липня вдень:   Мінлива хмарність, короткочасний дощ, гроза.

                                  Вітер західний, 5-10 м/с.  

                                   Температура 23-28° тепла.

22-23 липня:  Мінлива хмарність, без істотних опадів. 

                          Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

                          Температура вночі  9-14° тепла, вдень 21-26° тепла.

За попередніми даними:

24-25 липня:      Місцями короткочасний дощ.

                            Температура вночі 10-15°, вдень 22-27° тепда.

Пожежна обстановка:

Згідно з інтегрованим показником природної пожежної небезпеки в Козятинському, Липовецькому, Гайсинському та Могилів-Подільському районах пожежна небезпека буде надзвичайна5-го класу, на решті території області вона буде середня 3-го класу та  висока 4-го класупожежна небезпека.

Гідрологічна  обстановка:

Річки області перебуватимуть у спокійному літньому режимі. 

Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:

За таких прогнозованих погодних умов можливі тимчасові ускладнення у роботі енергетики, зв’язку, комунального та сільського господарства.

Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту звертає увагу на необхідність:

  • неухильного виконання заходів карантину для запобігання і поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 (https://covid19.com.ua/ та http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
  • підвищення рівня безпеки і охорони життя людей на водних об’єктах;
  • уникнення ураження блискавкою;
  • високу ймовірність укусів кліщів, зміїв;
  • небезпеку отруєнь недоброякісними продуктами харчування;
  • уважне збирання і вживання дикорослих грибів;
  • запобігання пожеж в екосистемах.