Оголошення

Гідрометеорологічні умови на період з 18 червня по 22 червня 2021 року

Гідрометеорологічні умови на період з 18 червня по 22 червня 2021 року

За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології на період з 18 червня по 22 червня 2021 року, на Вінниччині очікується підвищення температурного режиму. Подекуди дощитиме.

18 червня вдень: Мінлива хмарність, в другій половині дня короткочасний дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура 24-29°.

19-20 червня: Мінлива хмарність, короткочасний дощ, гроза. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура вночі 13-18°, вдень 23-28°.

За попередніми даними:

21-22 червня: Без істотних опадів. Температура вночі 13-18°, вдень 27-32°.

Гідрологічна  обстановка:

Річки області перебуватимуть у спокійному літньому режимі.

Прогноз пожежної небезпеки на території області на 18-22 червня

Згідно з інтегрованим показником природної пожежної небезпеки,  в північних та північно-східних районах області  очікується висока 4-го класу  пожежна небезпека. На решті території області переважатиме середня 3-го класу пожежна небезпека.                                                                      

Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:

Під час грозової діяльності можливі тимчасові ускладнення у роботі енергетики, зв’язку, комунального господарства; порушення руху транспорту  на окремих ділянках доріг та вулиць.

Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту звертає увагу на необхідність:

  • неухильного виконання заходів карантину для запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (https://covid19.com.ua/, http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
  • заборони розведення багать на відкритих територіях;
  • дотримання правил поведінки в місцях масового відпочинку, особливо на водних об’єктах;
  • запобігання ураження блискавкою;
  • високої ймовірності укусів кліщами та зміями;
  • виконання правил приготування та збереження продуктів харчування;
  • дотримання правил безпечного споживання ранніх овочів і фруктів     
  • уважного збирання і вживання дикорослих грибів.