За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології на період з 16 липня по 20 липня 2021 року, на Вінниччині утримається температурний режим вищий за норму. Місцями не виключені дощі, окремі грози.
16 липня:Мінлива хмарність, без опадів, вдень: Вітер південний, 5-10 м/с. Температура 29-34°.
17-18 липня: Мінлива хмарність, 17 липня вночі без опадів, вдень місцями короткочасний дощ, місцями гроза, 18 липня вночі місцями короткочасний дощ, місцями гроза, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер 17 липня північно-східний, 5-10 м/с, 18 липня північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 17-22°, вдень 28-33°.
За попередніми даними:
19-20 липня: Місцями короткочасний дощ. Температура 19 липня вночі 17-22°, вдень 27-32°, 20 липня вночі 15-20°, вдень 23-28°.
Прогноз пожежної небезпеки на території області на 16-18 липня:
На переважній частині території області очікується надзвичайна 5-го класу пожежна небезпека. В південно-східних районах області пожежна небезпека підвищиться в Липовці від високої 4-го класу до надзвичайної 5-го класу пожежної небезпеки, в Гайсині утримається середня 3-го класу та висока 4-го класу пожежна небезпека.
Гідрологічна обстановка:
Річки області перебуватимуть у спокійному літньому режимі.
Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:
Під час грози не виключені тимчасові ускладнення у роботі енергетики, зв'язку, комунального та сільського господарства; порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць; враження блискавкою.
Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту звертає увагу на необхідність:
- неухильного виконання заходів карантину для запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (https://covidl9.com.ua/, http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
- обмеженого перебування на сонці;
- заборону розведення багать у природних екосистемах;
- підвищення рівня безпеки і охорони життя людей на водних об’єктах;
- уважного збирання і вживання дикорослих грибів;
- високої ймовірності укусів комахами, кліщами й зміями;
- небезпеку отруєнь недоброякісними продуктами харчування.