За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології на період з 15 червня по 18 червня 2021 року, на Вінниччині очікується підвищення температурного режиму. Прогнозується дощова погода з нерівномірним розподілом по області. Не виключені окремі грози, град, посилення вітру.
15 червня вдень: Хмарно з проясненнями, короткочасний дощ, гроза, місцями град. Вітер північний, 7-12 м/с, місцями шквал 15-20 м/с. Температура 20-25°.
16-17 червня: Хмарно з проясненнями, короткочасний дощ, гроза, вдень місцями град. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями шквал 15-20 м/с. Температура вночі 11-16°, вдень 23-28°.
За попередніми даними:
18-19 червня: Без істотних опадів. Температура вночі 11-16°, вдень 23-28°.
Прогноз пожежної небезпеки на території області на 15-17 червня 2021 року
В північних районах області очікується підвищення пожежної небезпеки до високої 4-го класу, в Гайсинському районі вона знизиться до малої 2-го класу, на решті території області протягом періоду вона підвищуватиметься від малої до середньої 3-го класу. .
Гідрологічна обстановка:
На річках області коливання рівнів води в залежності від інтенсивності опадів.
Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:
Під час грозової діяльності, граду, шквалів можливі тимчасові ускладнення у роботі енергетики, зв’язку, комунального господарства; порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.
Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту звертає увагу на необхідність:
- неухильного виконання заходів карантину для запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (https://covid19.com.ua/, http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
- заборони розведення багать на відкритих територіях;
- дотримання правил поведінки в місцях масового відпочинку, особливо на водних об’єктах;
- запобігання ураження блискавкою;
- високої ймовірності укусів кліщами та зміями;
- виконання правил приготування та збереження продуктів харчування;
- дотримання правил безпечного споживання ранніх овочів і фруктів
- уважного збирання і вживання дикорослих грибів.